Enorme toename van het aantal leningen via crowdfunding

Steeds meer ondernemers zien het potentieel van crowdfunding. Hoewel het nog een redelijk nieuw concept is worden er jaarlijks voor miljoenen euro’s leningen verstrekt in Nederland. In ons land is crowdfunding nog helemaal niet zo lang.

Kleine bijdragen vormen samen een mooi bedrag
Crowdfunding heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een traditionele lening. Een daarvan is dat je geld van veel investeerders met elkaar kunt combineren. Je hoeft dus niet het gehele totaalbedrag bij één persoon of één instantie op te halen. Daardoor is het aantal investeerders veel groter. Je kunt bij de meeste platformen al investeren vanaf een bedrag van 100 euro. Bij sommige crowdfunding websites ligt dit bedrag nog lager.

Crowdfunding bereikt een groter publiek
Veel meer mensen kunnen gebruik maken van crowdfunding dan van traditionele leningen. Je bedrijf hoeft aan veel minder eisen te voldoen. Het is vooral belangrijk dat je particuliere investeerders weet te overtuigen van jouw idee. Bovendien zijn er veel meer mogelijke investeerders. Je bent niet meer afhankelijk van banken en andere instanties. In plaats daarvan kan iedereen met 100 euro op de bank ervoor kiezen om jouw project financieel te ondersteunen. Door crowdfunding zijn er veel meer mensen die als investeerder kunnen fungeren. Zolang jij je idee maar met passie over kan dragen zodat anderen er ook enthousiast van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *