Al meer dan 50 miljoen geïnvesteerd in duurzame projecten

Dit jaar is er al voor meer dan €50 miljoen geïnvesteerd in ondernemingen via Oneplanetcrowd; dit is halverwege 2019 al meer dan in heel 2018 en er is dus sprake van een flinke groei. Er zijn zo’n 230 ondernemingen waarin is geïnvesteerd, een grote groei voor Oneplanetcrowd. Ondernemers kunnen hun projecten op de website plaatsen om zo investeerders te vinden. Bijna 300 ondernemers hebben hierdoor een volgende stap kunnen zetten in de groei van een project.

Bekijk de mogelijkheden bij Oneplanetcrowd.

Sustainable Development Goals

Een groot onderdeel van de investeringen is het leveren van een bijdrage aan een Sustainable Development Goal (SDG). Op deze manier wil Oneplanetcrowd toewerken naar een duurzame economie. Zo zijn er ondernemers die met financiering voor fietsen willen zorgen dat meer mensen op de fiets stappen. Andere ondernemers gebruiken de investeringen voor abonnementen voor duurzame apparaten. Met al deze verschillende initiatieven worden diverse Sustainable Development Goals behaald. Er zijn tal van goals die behaald kunnen worden, zoals duurzame steden en gemeenschappen, betaalbare en duurzame energie of verantwoorde consumptie en productie.

Met het oog op een duurzame economie

Oneplanetcrowd werd in 2012 opgericht en ontving al meer dan 25.000 particuliere beleggers voor verschillende projecten. Dit platform biedt naar eigen zeggen een platform voor toekomstgerichte investeerders die in zowel maatschappelijke als innovatieve ideeën en ondernemingen willen investeren.  Met het oog op de Sustainable Development Goals doen zowel ondernemers als investeerders mee om toe te werken naar een meer duurzame economie. Volgens Maarten de Jong, mede-oprichter van Oneplanetcrowd, moet de transitie naar een duurzame economie versnellen. Met dit initiatief gaat dat een stuk harder.

Sinds de oprichting in 2012 heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt. Het nieuwe record van €50 miljoen aan investeringen is opnieuw een bewijs van de groei die dit platform doormaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *