Funding Circle

Funding Circle KlachtenIn Nederland is sinds 2015 in Nederland actief. Het werd in 2010 opgericht door drie vrienden uit het Verenigd Koninkrijk. Door het succes van het platform groeide het erg snel en verspreidde het zich binnen enkele jaren over de hele wereld. Naast Nederland is Funding Circle bijvoorbeeld ook actief in Duitsland en de Verenigde Staten.

Voor wie is Funding Circle
De oprichters van Funding Circle hadden een zeer specifiek doel voor ogen toen ze met het platform begonnen. Ze hadden opgemerkt dat kleine en middelgrote bedrijven het erg moeilijk hadden met het krijgen van financiering. De banken maakten het ondernemers erg lastig om geld te lenen. Helemaal als je net startte met je onderneming was het bijna onmogelijk om een redelijke lening te krijgen. Bovendien duurde het erg lang voordat een aanvraag voor een lening verwerkt was door een bank. Ondernemers moesten lang in onzekerheid afwachten of ze wel of geen lening toegekend kregen. Daarom werd er besloten om de Funding Circle op te richten. Hier kregen startende ondernemers de mogelijkheid om op een veilige manier geld te lenen van particulieren.

De cijfers van Funding Circle
Funding Circle is dus sinds 2015 actief in Nederland. Sinds die tijd is de activiteit op de Nederlandse van het platform sterk toegenomen. De gemiddelde rente die over leningen betaald wordt is 7,25%. Toch zit daar veel variatie in. Een aantal factoren spelen een rol bij het bepalen van de rente. Dat zijn onder andere de duur van de lening en hoe precies jij als ondernemer informatie kan delen over de gewenste investering. Daardoor kan de rente variëren tussen de 3,79 en 16,68 procent. 1% van deze rente gaat naar het platform zelf voor servicekosten. Inmiddels is er in Nederland alleen al voor meer dan 110 miljoen euro aan leningen verstrekt.

Voorwaarden voor het aanvragen van een lening bij Funding Circle
Funding Circle heeft wel een aantal voorwaarden voordat je een lening aan kunt vragen. Je bedrijf moet bijvoorbeeld minstens 2 jaar bestaan en een omzet hebben van 50.000 euro. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, aan de andere kant willen veel ondernemers gebruik maken van een crowdfunding platform om dit soort eisen te ontlopen. De leningen die je bij Funding Circle aan kunt vragen liggen tussen de 10.000 en 250.000 euro. Elke particulier kan al vanaf 100 euro investeren.

Klachten of Opgelicht?
De betrouwbaarheid van Funding Circle volgens onze bezoekers is ruim voldoende. De aanbieder van Crowdfunding is betrouwbaar, maar wordt gekenmerkt door spambrieven naar bedrijven. Deze brieven zijn verzonden zonder toestemming van de gebruikers, waardoor het totaalcijfer lager uitvalt.

SCORE VAN FUNDING CIRCLE

3.93.9 out of 5 stars (based on 14 reviews)
Excellent57%
Very good14%
Average7%
Poor0%
Terrible22%

ALLE REVIEWS

invest on bitcoin

7 september 2020

Hallo Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2000 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig hebt bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen $ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236) e-mail: carlose78910@gmail.com

Theo Wagner

kredit

15 juli 2020

Hallo allemaal … Ik ben Roselyn Mendoza bij naam en woon momenteel in Flevoland, NEDERLAND. Ik schrijf deze brief omdat ik echt dankbaar ben voor wat de heer Wayne Drick voor mij en mijn gezin heeft gedaan, toen ik dacht dat er geen hoop was dat hij kwam en een manier voor mij en mijn gezin door ons een lening te verstrekken tegen een zeer lage rente van 2%. Ik had nooit gedacht dat er nog steeds door God gezonden en echte geldschieters op het internet waren, maar tot mijn grootste verbazing kreeg ik mijn lening zonder veel tijd te verspillen, dus als je op zoek bent naar een lening van welk bedrag dan ook, zou ik je aan de heer willen aanbevelen Rock Smaller de algemeen directeur van TRUST FUND PLC omdat hij een door God gezonden man is die uw leven voor altijd kan veranderen … Dus als u echt een beter leven wilt leiden zonder enige schaarste aan fondsen … zou ik u adviseren om neem contact met hem op via dit e-mailadres hieronder: {E-mail: trustfundloanfirm1975@gmail.com}. of WhatsApp-nummer: +19172659142. Bedankt, Roselyn Mendoza.

roselyn mendoza

Ondankbare honden

23 maart 2020

Gegroeid door o.a. particuliere beleggers, en deze worden nu gewoon aan de kant gezet. Belachelijk.

Dirk

KUT Bedrijf!

7 oktober 2019

WAARDELOOS KUT BEDRIJF! BLIJVEN MAAR MAILINGS STUREN, IN NIET GEMARKEERDE BRIEVEN ZODAT JE ZE TOCH ALTIJD OPENMAAKT. DIT ZOU DOOR EEN AUTORITEIT MOETEN WORDEN AANGEPAKT!!!

vincent

Top

16 september 2019

goed

Jeffrey

Fijn

13 september 2019

Goed geholpen, fijne site.

Miranda

Sandra

6 september 2019

Eind vorig jaar kreeg ik thuis een brief met reclame van funding circle. Ze beweerden dat ik vlgens mijn bedrijfsgegevens een lening kon krijgen van 100 duizend euro. Stond wel bij dat het ging om verwachting. Aangezien we een groei-injectie nodig hadden en we bij funding circle geprobeerd om 125 duizend euro te lenen. Lening van 125 duizend werd afgewezen en op basis van onze aangeleverde papieren raadden ze het ons aan om te gaan voor 65 duizend euro. Uiteindelijk in samenwerking met mijn compagnon besloten om het te doen. Wel alles netjes afgehandeld later en het geld vrij snel op onze rekening gekregen. Inmiddels alles afgelost tegen gunstige rente. Later nog vraag gekregen of we meer geld nodig hadden, maar de 65 duziend bleek genoeg te zijn. Bedankt.

Sandra

vlot en snel

4 september 2019

de lening is snel uitbetaald. bij de rabobank hebben we niet de benodigde 160.000 kunnen krijgen, via funding was het wel erg snel geregeld. communicatie top, rente ietwat hoog, maar anders hadden was het helemaal niet gelukt . uiteindelijk voor de ondernemer belangrijk dat hij wordt geholpen.

jacobus

communicatie ok, rente iets aan de hoge kant

27 augustus 2019

prima

stefan

goeie ervaring mee gehad, weinig moeilijkheden

21 augustus 2019

Snap dat er veel mensen moeilijkheden hebben met de post, maar om eerlijk te bekennen heb ik bij Funding Circle wel de juiste financiering voor elkaar gekregen. Bij Rabo, ABN, ING, SNS etc etc geprobeerd, maar alleen via Funding Circle ben ik juist geholpen!!!!

Maurice

Laat je ervaring achter

Jouw beoordeling laat Funding Circle haar dienstverlening verbeteren. Laat andere gebruikers vinden wat jij vind van deze Crowdfunding aanbieder!