Funding Circle

Funding Circle KlachtenIn Nederland is sinds 2015 in Nederland actief. Het werd in 2010 opgericht door drie vrienden uit het Verenigd Koninkrijk. Door het succes van het platform groeide het erg snel en verspreidde het zich binnen enkele jaren over de hele wereld. Naast Nederland is Funding Circle bijvoorbeeld ook actief in Duitsland en de Verenigde Staten.

Voor wie is Funding Circle
De oprichters van Funding Circle hadden een zeer specifiek doel voor ogen toen ze met het platform begonnen. Ze hadden opgemerkt dat kleine en middelgrote bedrijven het erg moeilijk hadden met het krijgen van financiering. De banken maakten het ondernemers erg lastig om geld te lenen. Helemaal als je net startte met je onderneming was het bijna onmogelijk om een redelijke lening te krijgen. Bovendien duurde het erg lang voordat een aanvraag voor een lening verwerkt was door een bank. Ondernemers moesten lang in onzekerheid afwachten of ze wel of geen lening toegekend kregen. Daarom werd er besloten om de Funding Circle op te richten. Hier kregen startende ondernemers de mogelijkheid om op een veilige manier geld te lenen van particulieren.

De cijfers van Funding Circle
Funding Circle is dus sinds 2015 actief in Nederland. Sinds die tijd is de activiteit op de Nederlandse van het platform sterk toegenomen. De gemiddelde rente die over leningen betaald wordt is 7,25%. Toch zit daar veel variatie in. Een aantal factoren spelen een rol bij het bepalen van de rente. Dat zijn onder andere de duur van de lening en hoe precies jij als ondernemer informatie kan delen over de gewenste investering. Daardoor kan de rente variëren tussen de 3,79 en 16,68 procent. 1% van deze rente gaat naar het platform zelf voor servicekosten. Inmiddels is er in Nederland alleen al voor meer dan 110 miljoen euro aan leningen verstrekt.

Voorwaarden voor het aanvragen van een lening bij Funding Circle
Funding Circle heeft wel een aantal voorwaarden voordat je een lening aan kunt vragen. Je bedrijf moet bijvoorbeeld minstens 2 jaar bestaan en een omzet hebben van 50.000 euro. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, aan de andere kant willen veel ondernemers gebruik maken van een crowdfunding platform om dit soort eisen te ontlopen. De leningen die je bij Funding Circle aan kunt vragen liggen tussen de 10.000 en 250.000 euro. Elke particulier kan al vanaf 100 euro investeren.

Klachten of Opgelicht?
De betrouwbaarheid van Funding Circle volgens onze bezoekers is ruim voldoende. De aanbieder van Crowdfunding is betrouwbaar, maar wordt gekenmerkt door spambrieven naar bedrijven. Deze brieven zijn verzonden zonder toestemming van de gebruikers, waardoor het totaalcijfer lager uitvalt.

SCORE VAN FUNDING CIRCLE

2.22.2 out of 5 stars (based on 9 reviews)
Excellent22%
Very good11%
Average0%
Poor0%
Terrible67%

ALLE REVIEWS

Funinding Circle houd zich niet aan AVG en GDPR

31 juli 2019

Funding Circle houd zich niet aan AVG en GDPE, ongeacht wat zij beweren. Ik heb nooit toestemming gegeven waar dan ook (ook niet bij KVK) en krijg ongewenst (al meerdere malen) post binnen. Daarop staat bedrijfsnaam, geslacht (Dhr), Voorletter + achternaam en persoonlijke adresgegevens. Zeer kwalijke zaak! Zie site KVK: Stel je bent zzp’er en je hebt een bedrijf aan huis. Dan is jouw bedrijfsadres waarschijnlijk gelijk aan je woonadres en wordt dat beschouwd als persoonsgegeven. Jouw adres mag dan niet zomaar worden gebruikt. Ik ben ZZP’er, dus Funding Circle is strafbaar!

Richard

Onbetrouwbaar

6 juni 2019

Gemiddeld 7% rente??? Daar gaat toch haast niemand op in? En kunnen ze stoppen met spammen?

John de V.

Belachelijk veel reclame

6 juni 2019

Iedere week ongevraagde reclame die rechtstreeks de papierbak ingaat. Nu begrijp ik wel waarom de rente op hun leningen zo hoog zijn

Marcel JTF

Negeren Non Mailing Indicator

6 juni 2019

Sturen ongekende hoeveelheden reclamepost. Wil niets met ze te maken hebben. Zeker door deze werkwijze.

wil

Stop the Spam

13 mei 2019

Dit bedrijf blijft mij iedere maand reclame/spam-brieven sturen, terwijl ik niets met ze te maken wil hebben. Bijzonder vervelende manier van werven.

Kees

blijven maar brieven sturen terwijl ik niets van ze wil.

23 april 2019

blijven maar brieven sturen terwijl ik niets van ze wil.

debtje

Fijn

1 februari 2019

Heb geen klachten of iets dergelijks gehad bij Funding Circle. Heb zelf een aanvraag gedaan voor krediet bij Funding Circle en werd letterlijk binnen een paar uur al gebeld. Uiteindelijk binnen mum van tijd mijn lening ontvangen. De rente die ik hier heb ontvangen zou ik bij mijn eigen bank nooit krijgen. Dank voor de goeie service Funding Circle.

Margot van H.

Goed

7 december 2018

Perfect

deb

Beste Platform naar mijn mening

7 december 2018

Rendement is goed. Mensen kunnen wel klagen over het rendement, maar waar vind je een partij die zoveel projecten weergeeft op haar site waar jij je voor kunt intekenen.

G. Janssen

Laat je ervaring achter

Jouw beoordeling laat Funding Circle haar dienstverlening verbeteren. Laat andere gebruikers vinden wat jij vind van deze Crowdfunding aanbieder!