Funding Circle

Funding Circle KlachtenIn Nederland is sinds 2015 in Nederland actief. Het werd in 2010 opgericht door drie vrienden uit het Verenigd Koninkrijk. Door het succes van het platform groeide het erg snel en verspreidde het zich binnen enkele jaren over de hele wereld. Naast Nederland is Funding Circle bijvoorbeeld ook actief in Duitsland en de Verenigde Staten.

Voor wie is Funding Circle
De oprichters van Funding Circle hadden een zeer specifiek doel voor ogen toen ze met het platform begonnen. Ze hadden opgemerkt dat kleine en middelgrote bedrijven het erg moeilijk hadden met het krijgen van financiering. De banken maakten het ondernemers erg lastig om geld te lenen. Helemaal als je net startte met je onderneming was het bijna onmogelijk om een redelijke lening te krijgen. Bovendien duurde het erg lang voordat een aanvraag voor een lening verwerkt was door een bank. Ondernemers moesten lang in onzekerheid afwachten of ze wel of geen lening toegekend kregen. Daarom werd er besloten om de Funding Circle op te richten. Hier kregen startende ondernemers de mogelijkheid om op een veilige manier geld te lenen van particulieren.

De cijfers van Funding Circle
Funding Circle is dus sinds 2015 actief in Nederland. Sinds die tijd is de activiteit op de Nederlandse van het platform sterk toegenomen. De gemiddelde rente die over leningen betaald wordt is 7,25%. Toch zit daar veel variatie in. Een aantal factoren spelen een rol bij het bepalen van de rente. Dat zijn onder andere de duur van de lening en hoe precies jij als ondernemer informatie kan delen over de gewenste investering. Daardoor kan de rente variëren tussen de 3,79 en 16,68 procent. 1% van deze rente gaat naar het platform zelf voor servicekosten. Inmiddels is er in Nederland alleen al voor meer dan 110 miljoen euro aan leningen verstrekt.

Voorwaarden voor het aanvragen van een lening bij Funding Circle
Funding Circle heeft wel een aantal voorwaarden voordat je een lening aan kunt vragen. Je bedrijf moet bijvoorbeeld minstens 2 jaar bestaan en een omzet hebben van 50.000 euro. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, aan de andere kant willen veel ondernemers gebruik maken van een crowdfunding platform om dit soort eisen te ontlopen. De leningen die je bij Funding Circle aan kunt vragen liggen tussen de 10.000 en 250.000 euro. Elke particulier kan al vanaf 100 euro investeren.

Klachten of Opgelicht?
De betrouwbaarheid van Funding Circle volgens onze bezoekers is ruim voldoende. De aanbieder van Crowdfunding is betrouwbaar, maar wordt gekenmerkt door spambrieven naar bedrijven. Deze brieven zijn verzonden zonder toestemming van de gebruikers, waardoor het totaalcijfer lager uitvalt.

SCORE VAN FUNDING CIRCLE

3.73.7 out of 5 stars (based on 12 reviews)
Excellent50%
Very good17%
Average8%
Poor0%
Terrible25%

ALLE REVIEWS

Ondankbare honden

23 maart 2020

Gegroeid door o.a. particuliere beleggers, en deze worden nu gewoon aan de kant gezet. Belachelijk.

Dirk

KUT Bedrijf!

7 oktober 2019

WAARDELOOS KUT BEDRIJF! BLIJVEN MAAR MAILINGS STUREN, IN NIET GEMARKEERDE BRIEVEN ZODAT JE ZE TOCH ALTIJD OPENMAAKT. DIT ZOU DOOR EEN AUTORITEIT MOETEN WORDEN AANGEPAKT!!!

vincent

Top

16 september 2019

goed

Jeffrey

Fijn

13 september 2019

Goed geholpen, fijne site.

Miranda

Sandra

6 september 2019

Eind vorig jaar kreeg ik thuis een brief met reclame van funding circle. Ze beweerden dat ik vlgens mijn bedrijfsgegevens een lening kon krijgen van 100 duizend euro. Stond wel bij dat het ging om verwachting. Aangezien we een groei-injectie nodig hadden en we bij funding circle geprobeerd om 125 duizend euro te lenen. Lening van 125 duizend werd afgewezen en op basis van onze aangeleverde papieren raadden ze het ons aan om te gaan voor 65 duizend euro. Uiteindelijk in samenwerking met mijn compagnon besloten om het te doen. Wel alles netjes afgehandeld later en het geld vrij snel op onze rekening gekregen. Inmiddels alles afgelost tegen gunstige rente. Later nog vraag gekregen of we meer geld nodig hadden, maar de 65 duziend bleek genoeg te zijn. Bedankt.

Sandra

vlot en snel

4 september 2019

de lening is snel uitbetaald. bij de rabobank hebben we niet de benodigde 160.000 kunnen krijgen, via funding was het wel erg snel geregeld. communicatie top, rente ietwat hoog, maar anders hadden was het helemaal niet gelukt . uiteindelijk voor de ondernemer belangrijk dat hij wordt geholpen.

jacobus

communicatie ok, rente iets aan de hoge kant

27 augustus 2019

prima

stefan

goeie ervaring mee gehad, weinig moeilijkheden

21 augustus 2019

Snap dat er veel mensen moeilijkheden hebben met de post, maar om eerlijk te bekennen heb ik bij Funding Circle wel de juiste financiering voor elkaar gekregen. Bij Rabo, ABN, ING, SNS etc etc geprobeerd, maar alleen via Funding Circle ben ik juist geholpen!!!!

Maurice

Funinding Circle houd zich niet aan AVG en GDPR

31 juli 2019

Funding Circle houd zich niet aan AVG en GDPE, ongeacht wat zij beweren. Ik heb nooit toestemming gegeven waar dan ook (ook niet bij KVK) en krijg ongewenst (al meerdere malen) post binnen. Daarop staat bedrijfsnaam, geslacht (Dhr), Voorletter + achternaam en persoonlijke adresgegevens. Zeer kwalijke zaak! Zie site KVK: Stel je bent zzp’er en je hebt een bedrijf aan huis. Dan is jouw bedrijfsadres waarschijnlijk gelijk aan je woonadres en wordt dat beschouwd als persoonsgegeven. Jouw adres mag dan niet zomaar worden gebruikt. Ik ben ZZP’er, dus Funding Circle is strafbaar!

Richard

Fijn

1 februari 2019

Heb geen klachten of iets dergelijks gehad bij Funding Circle. Heb zelf een aanvraag gedaan voor krediet bij Funding Circle en werd letterlijk binnen een paar uur al gebeld. Uiteindelijk binnen mum van tijd mijn lening ontvangen. De rente die ik hier heb ontvangen zou ik bij mijn eigen bank nooit krijgen. Dank voor de goeie service Funding Circle.

Margot van H.

Laat je ervaring achter

Jouw beoordeling laat Funding Circle haar dienstverlening verbeteren. Laat andere gebruikers vinden wat jij vind van deze Crowdfunding aanbieder!