Knab Crowdfunding

knab-crowdfundingCrowdfunding wordt door de meeste ondernemers gezien als een alternatief voor financiering van een bank. Bij Knab zit dat net even anders. Dit is namelijk een crowdfunding platform die ondersteund wordt door een bank. Het idee is dat de voordelen van beide mogelijkheden gecombineerd worden. Particulieren kunnen namelijk zelf beslissen of ze in jouw project of onderneming willen investeren. Door de zekerheid van een bank heb je als investeerder en kredietaanvrager echter meer zekerheid en dat komt de veiligheid ten goede.

De voordelen van het systeem van Knab
Dat Knab onderdeel uitmaakt van de Aegon bank heeft zo zijn voordelen. Zij laten investeerders namelijk voor zich spreken. Als ze zien dat een project of bedrijf veel investeerders aantrekt dan is het zeer goed mogelijk dat zij bijdragen aan de financiering. Bovendien kun je wanneer dat gebeurt gebruik maken van het advies van de Aegon bank. Zij proberen je bij te staan waar dat nodig is. Hierdoor proberen ze de kans te verhogen dat jij je lening terug kunt betalen. Natuurlijk is dat ook voordelig voor jou. De kans is groter dat het traject succesvol verloopt.

De nadelen van het systeem van Knab
Natuurlijk zitten er ook nadelen verbonden aan de inmenging van een bank. Je moet bij Knab bijvoorbeeld veel meer cijfers overleggen dan bij andere crowdfunding platformen het geval is. Ook ligt de rente door de inmenging van meerdere partijen iets hoger dan bij veel andere crowdfunding platformen. Hiervoor krijg je wel zekerheid terug en het advies van experts van de Aegon bank.

De cijfers van Knab
De gemiddelde rente bij Knab is 7,95 %. Dat is niet laag, maar toch een stuk beter dan je bij veel banken als ondernemer kunt krijgen. Natuurlijk is deze rente afhankelijk van het project waar je geld voor wilt hebben. Als je een zeer stabiel bedrijf hebt met een mooie omzet dan ligt de rente lager. Inmiddels is er via Knab al voor meer dan 15 miljoen geïnvesteerd in bedrijven. Het gemiddelde bedrag van een lening ligt bij Knab redelijk hoog. Dat komt waarschijnlijk omdat investeerders ook beschermd worden door de bank. Daardoor hebben ze meer zekerheid en zijn ze bereid om meer te investeren. Het gemiddelde bedrag van een lening is bij Knab bijna 180.000 euro. De kosten voor een lening bij Knab is 0,95%. Het platform is een goede optie voor ondernemers die op zoek zijn naar wat grotere investeringen. Door samen te werken met de Aegon bank is het aanvragen van een lening en het investeren in projecten bij Knab nog net ietsje veiliger dan bij andere crowdfunding websites.