Oneplanetcrowd

oneplanetcrowdBij crowdfunding platform Oneplanetcrowd kan niet iedereen zomaar een lening proberen aan te vragen. Het platform stelt namelijk specifieke eisen aan ondernemers die gebruik willen maken van financiering. Je zult als doel moeten hebben om met je bedrijf een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Dat kun je op verschillende manieren proberen te bewerkstelligen. Voorbeelden zijn duurzame innovatie, het beschermen van het milieu of het opkomen voor mensen die het minder goed hebben. Ondanks deze eisen worden er veel leningen verstrekt via Oneplanetcrowd. Het lijkt erop dat de opzet van dit platform aan het slagen is. Ondernemers met een bedrijf dat zich richt op het hebben van een positieve impact weten namelijk meteen bij welk platform ze moeten zijn. Ook zijn veel investeerders eerder geneigd om een risico te nemen met bedrijven die mooie doelstellingen hebben.

Cijfers van Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is een populair crowdfunding platform in Nederland. Het heeft sinds het korte bestaan dan ook al behoorlijk wat leningen verstrekt. In totaal zijn dat er 206 en deze hebben gezamenlijk een bedrag van meer dan 33 miljoen euro. Het gemiddelde bedrag van een lening ligt dan ook redelijk hoog. Dat komt onder andere omdat duurzame projecten vaak ook langer nodig hebben om rendabel te worden. Ze moeten groot opgezet worden en pas na verloop van tijd kan er winst behaald worden. Om een positieve impact te hebben op de maatschappij of het milieu moet er ook wel sprake zijn van een groot project. Het minimale bedrag dat je kunt lenen is 50.000 en dat kan oplopen tot 2,5 miljoen euro.

Voordelen van Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd is erg flexibel als het aankomt op leningen. Je kunt meerdere investeringsvormen met elkaar combineren om zo tot het meest rendabele model te komen. Ook kun je erg grote leningen aanvragen. Als jouw bedrijf zich specialiseert in duurzame ontwikkelingen dan is Oneplanetcrowd zeker een bezoekje waard. Als je geld wilt investeren dan is Oneplanetcrowd ook een goede plaats om te beginnen. Je bent er namelijk van verzekerd dat jouw investering wordt gebruikt voor duurzame ontwikkelingen met een positieve impact op mens, natuur en/of maatschappij.

Nadelen van Oneplanetcrowd
Het nadeel van dit platform is dat niet elk bedrijf hier geld op kunt halen. Ze richten zich op een bepaald segment van de markt. Tot nu toe is dit vrij succesvol gebleken, maar de meeste ondernemers zullen Oneplanetcrowd niet kunne gebruiken. Het is niet ondenkbaar dat steeds meer crowdfunding platformen zich gaan specialiseren. Daardoor komen gelijkgestemde ondernemers en investeerders elkaar makkelijker tegen en wordt de kans op het krijgen van financiering een stuk groter.